Hagyományok újratöltve

Már jó pár éve vezeti a trendet a vintage-nek nevezett stílus, amely az egész ház, konyhabútor, nappali, háló, kert kinézetét határozza meg, legalábbis a lakberendezési portálok szerint. A vintage stílus nem csak térben, hanem időben is messzire nyúlik a városlakóktól, hiszen egyrészt vidékies, másrészt hagyományos elemekre épít.

A vintage-t is bátran nevezhetjük eklektikusnak, a kifejezés használata emlékeztet a retró szó használatához, nem igazán behatárolt időben, hogy hova is nyúlik vissza a kreatív alkotó, csak a jelenkort megelőző időből jöjjön az inspiráció. Nincsenek szabályok, az ember –a hétköznapi is – valahogy érzi, hogy melyek ennek stílusnak a jegyei, illetve milyen megoldások, textilek és tárgyak illenek bele.

regi stilusu konyhabutor

A vintage és a rusztikus stílus gyakran “újratölti” a régies elemeket és/vagy hagyományokat, hiszen réges-régi használati tárgyakat gyárt le innovatív eljárásokkal vagy azóta felfedezett alapanyagokból. Tiszteli a tárgyak szépségét, sokat ad a részletekre. Alapvetően természetközeli stílus, amelyből nem csak a tárgyak, hanem a tevékenységek szeretete is árad, a rusztikus konyabútor például úgy praktikus, hogy közben nem rideg.

A vintage vagy rusztikus konyha azt tükrözi, hogy tulajdonosa szeret főzni és enni is, szereti a társaságot. A rusztikus konyhabútor meleg és bensőséges. A fa természetes anyagát vagy egyszínű felületét gyakran kombinálja színes felületekkel vagy fémekkel. Ezek anyagválasztása elsősorban nem alumínium vagy acél, hanem inkább vas és réz területére korlátozódik. Kedvelt kiegészítője a kerámia, amelyet dekorbetétek vagy dekorfogantyúk formájában láthatunk viszont. Ha ilyen típusú konyhabútorra vágysz bátran ajánlom ezt a céget, nekem is ők segítettek!

This entry was posted in .